W miseczce wymieszaj ze sobą mąkę pszenną, sól, pieprz oraz słodką paprykę w proszku. W osobnej miseczce przygotuj sos, czyli wlej do niej miód w formie płynnej, dodaj sos sojowy, starty albo drobno posiekany czosnek, sok z cytryny oraz musztardę. Bardzo dobrze przemieszaj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Naciągnij skórę na każdej pałeczce z kurczaka, tak aby jak najlepiej przykrywała mięso i szczelnie je otulała. Bardzo dobrze obtocz każdą pałeczkę w mące wymieszanej z przyprawami. Nie żałuj tej mąki – może być jej dużo na mięsie! Następnie ułóż pałeczki w naczyniu do zapiekania.
Polej mięso przygotowanym sosem. Przemieszaj, żeby każda pałeczka zanurzyła się w aromatycznym sosie i dokładnie się nim otuliła. Włóż pałki do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (góra – dół) i piecz przez około 60 minut, po około 40 minutach pieczenia obróć pałki na drugą stronę. Jeśli jest taka konieczność piecz kilka minut dłużej. Wyjmij z piekarnika i podawaj