Cofnij
koktajl z mrożonego mango

Smoothie z mrożonego mango i banana

Czas przygotowania 5 minuty
Łączny czas 5 minuty
Porcje: 2
Kalorie: 228

Składniki
  

  • 2,5 szklanki mrożonego mango (około 300 - 350 g)
  • pół dużego banana albo jeden mały (może być mocno dojrzały)
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego (normalny, w typie greckim albo wegański)
  • 1 cała szklanka mleka (jeśli smoothie jest za gęste, to dodaj więcej mleka np. 1/4 szklanki mleka więcej) w wersji wegańskiej ulubione mleko roślinne np. owsiane, migdałowe
  • łyżka soku z cytryny
  • miód, syrop klonowy albo zwykły cukier - do osłodzenia, opcjonalnie i w razie potrzeby może być jedna łyżeczka albo więcej - do smaku

Method
 

  1. Do blendera kielichowego włóż mrożone mango, banana, mleko, jogurt naturalny, sok z cytryny. Dobrze zblenduj i wypróbuj, czy smoothie jest dla Ciebie wystarczająco słodkie. Jeśli nie, to możesz dodać np. łyżeczkę (ewentualnie więcej np. łyżkę albo dwie łyżeczki) miodu, syropu klonowego albo cukru.
  2. Jeśli chcesz i używasz to możesz do takiego koktajlu dodać odżywkę białkową (według własnych potrzeb).
  3. Uwaga! Jeśli dodasz tylko pół szklanki mleka, to otrzymasz coś w rodzaju przyjemnego, bardzo dobrego mrożonego jogurtu. Natomiast dodając więcej mleka, czyli tyle ile jest wymagane w przepisie otrzymasz pyszne smoothie. ♥

Film